З 13 березня по 16 березня 2017 року в училищі проходив тиждень фізики «О, ця фізика!» .

У день відкриття тижня, 13 березня , був проведений дайджест «Ювілейні дати фізики 2017» . На цьому заходу учні ознайомилися з цікавими фактами із життя вчених-фізиків - ювілярів цього року, а саме: С.П. Корольова, Ю. Кондратюка, В. Й. Векслера, Г. Ома, М. Склодовської-Кюрі.Було продемонстровано відеофрагмент про історію створення мікрохвильової печі, яка у 2017 р. святкує 70-річний ювілей.

У вівторок, 14 березня , в училищі святкували Міжнародний день числа π . Протягом дня була організована виставка робіт із зображенням цього загадкового числа. Всі роботи були оригінальними, красивими. Учні групи ОСК 11 випустили газету, присвячену цьому числу. На загальноучилищній лінійці учні ознайомилися з історію числа π, його значенням, цікавими фактами, пов’язаними з цим звичайним і незвичайним, простимі загадковим, зрозумілим і таємничим числом, переглянули відео про А. Гаріна – рекордсмена України із запам’ятовування цифр цього числа, прослухали музику числа π. Розповідь супроводжувалась демонстрацією презентації. А який День народження без святкового торту зі свічками? На завершення учні задули свічки на святковому торті із печива, а потім ласували його.

DSCN1742

DSCN1743

DSCN1744

У середу, 15 березня , були проведені дебати «Мобільним телефонам – так чи ні?» . Учні ознайомилися з інформацією з приводу «ЗА» і «ПРОТИ» цього виду зв’язку, продивилася відеофрагмент про принцип здійснення сотового зв’язку.

У четвер, 16 березня , був проведений відкритий урок з фізики на тему: «Вага тіла. Невагомість» (група ОСК 11) . На ньому були присутні викладачі фізики ПТНЗ м. Житомира та області. В ході уроку учні дізналися про фізичний зміст понять «вага тіла», «невагомість», «перевантаження»; ознайомилися з позитивним і негативним впливом невагомості, перевантаження на живі організми та переглянули відео з цих питань.

DSCN1830

DSCN1833

Додати коментар


Захисний код
Оновити