На Житомирщині впроваджують режим світломаскування під час комендантської години

На Житомирщині запроваджують спеціальний режим світломаскування

На Житомирщині запроваджується спеціальний режим світломаскування під час комендантської години. Це рішення ухвалено радою оборони області з метою підвищення безпеки мешканців та зменшення видимості стратегічних об’єктів для противника.

Причини введення світломаскування

Рішення спрямоване на запобігання загрозам життю і безпеці громадян та зниження ризику виявлення важливих об’єктів з боку повітряного та наземного противника. Світломаскування дозволить приховати діяльність військових об’єктів, населених пунктів, економічної інфраструктури та об’єктів державного управління.

Коментарі місцевих органів

Про нововведення повідомила Олевська міська рада, підкресливши, що режим впроваджено у зв’язку з загрозами воєнного часу. Директор департаменту цивільного захисту Сергій Безносюк пообіцяв надати докладнішу інформацію після погодження з головою ради оборони Житомирської області Віталієм Бунечком.

Очікування офіційних роз’яснень

Суспільне звернулося за коментарями до Житомирської ОВА, однак начальниця управління інформаційної діяльності Ірина Дембіцька зазначила, що поки такої інформації немає. Оновлені дані щодо введеного режиму очікуються від радника голови Житомирської ОВА Максима Стрельнікова.

Нагадаємо, воїн із Житомирщини повернувся після 29 місяців у російському полоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *