У Житомирському районі знешкоджено 15 боєприпасів часів минулих війн

Знешкоджено 15 боєприпасів

Піротехнічні групи Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Житомирській області 23 вересня вилучили та знищили 15 артилерійських снарядів часів Другої світової війни. Небезпечні боєприпаси було виявлено в лісі поблизу села Березівка, що входить до складу Березівської територіальної громади Житомирського району.  

Всі знайдені снаряди були оперативно вилучені та знешкоджені фахівцями ДСНС у спеціально відведеному для цього місці, що виключило можливі загрози для мешканців регіону.

Небезпека застарілої зброї

Застарілі боєприпаси часів минулих воєн продовжують становити значну небезпеку. Згідно з повідомленням піротехніків, подібні знахідки нерідко трапляються в землі та можуть призвести до серйозних наслідків для життя та здоров’я людей. Особливо важливо зазначити, що з розвитком сучасних воєнних дій кількість вибухонебезпечних предметів лише зростає.  

Правила безпеки при виявленні боєприпасів

ДСНС закликає громадян бути уважними та обережними при виявленні підозрілих предметів, які зовнішньо нагадують боєприпаси. Якщо ви натрапили на подібний об’єкт, у жодному разі не намагайтеся його самостійно пересувати чи знешкоджувати. Необхідно негайно повідомити про знахідку за номером «101» та дочекатися приїзду фахівців.

Співпраця з місцевими громадами

Піротехніки також наголошують на важливості співпраці з місцевими громадами, які допомагають виявляти потенційні небезпеки на території своїх регіонів.

Нагадаємо, на Житомирщині впроваджують режим світломаскування під час комендантської години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *