Військові частини отримали право мобілізувати без ТЦК — ситуація в Житомирі

Мобілізація без ТЦК

1 жовтня 2024 року уряд України ухвалив важливі зміни до процесу мобілізації. Відтепер військові частини зможуть мобілізувати добровольців та резервістів без необхідності звертатися до територіальних центрів комплектування (ТЦК). Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Можливість вибору частини для служби

Згідно з новою постановою, ухваленою Кабінетом Міністрів України, військовозобов’язані та резервісти-добровольці тепер мають можливість самостійно обирати військову частину для проходження служби. Це означає, що добровольці можуть звертатися безпосередньо до командирів обраних частин, оминаючи ТЦК.

Командири отримують повноваження видавати направлення на військово-лікарську комісію для визначення придатності до служби та комплектувати бойові частини добровольцями, які бажають служити за призовом під час мобілізації. Перелік військових частин, що можуть мобілізувати добровольців, буде визначатися Генеральним штабом Збройних сил України.

Міністр оборони Рустем Умєров зазначив, що ця постанова суттєво полегшить процес рекрутингу, що дозволить мобілізованим швидше долучитися до обраних підрозділів, де їх навички найбільше відповідають потребам оборони.

Житомирські досягнення у мобілізації

У Житомирі, відкрився рекрутинговий центр до Збройних сил України, і за перші три місяці його роботи до нього звернулася 651 особа, з яких 189 отримали направлення до військових частин. За словами начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка, область має одні з найкращих показників мобілізації в країні, дотримуючись балансу між мобілізованими з міст і сіл.

Нові зміни в мобілізаційному процесі допоможуть ще більше прискорити залучення мотивованих добровольців до лав Збройних сил України, забезпечуючи потреби оборони держави.

Раніше на Житомирщині викрили юриста, який за $10 000 допомагав військовозобов’язаним виїжджати за кордон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *