Cersanit інвестує у розвиток видобутку каоліну на Житомирщині — деталі

Видобуток каоліну на Житомирщині

Польський виробник сантехніки продовжує інвестиційну підтримку України, виділяючи додаткові 15 мільйонів гривень на розвиток каолінового родовища у Звягельському районі.

Додаткові інвестиції для розвитку регіону

Компанія Cersanit, один із найбільших виробників сантехніки в Європі, оголосила про свій намір вкласти ще 15 мільйонів гривень у розвиток родовища каолінової глини, розташованого у Дубровській громаді Звягельського району на Житомирщині. Ця додаткова інвестиція покликана збільшити видобуток сировини, що використовуватиметься для виробництва керамічної плитки та сантехнічної продукції.

Раніше Cersanit вже інвестувала значні кошти у розвиток своєї присутності в Україні, включно з побудовою заводу у Звягелі, який є одним з найбільших виробничих майданчиків компанії. Попри війну, компанія продовжує вкладати в українську економіку, демонструючи підтримку та віру у відновлення та розвиток країни.

Важливість підтримки місцевого бізнесу

Голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко нагадав, що раніше була спроба незаконно відібрати у Cersanit права на це родовище. Однак завдяки зусиллям адміністрації ділянку було повернено у державну власність та виставлено на аукціон, де польська компанія законно придбала її для подальшого розвитку.

Бунечко також зазначив, що перед початком війни Cersanit завершив будівництво нового цеху, який, на жаль, не встигли запустити через рішення компанії перенести частину обладнання до Польщі. Однак ця нова інвестиція свідчить про наміри компанії повернутися до повноцінного розвитку своїх активів в Україні та підтримати регіональну економіку.

Раніше стало відомо, що Житомирщина та Індіана підписала меморандум.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *