Пам’ятник Леніну в житомирському селі перетворили на пам’ятник Шевченку

Пам'ятник Леніну перетворили на пам'ятник Шевченку

У житомирському селі Котлярка місцевий художник Володимир Герасимчук перетворив пам’ятник Леніну на пам’ятник Тарасу Шевченку. Це рішення було прийняте з метою виконання закону про декомунізацію.

Пам’ятник Леніну став Тарасом Шевченком

Ініціатором змін виступила завідувачка місцевого будинку культури Тетяна Петрук. Художник змінив підборіддя скульптури, замінив кепку на книгу “Кобзар”, а піджак “перекроїв” на пальто.

Попри те, що нова скульптура формально відповідає вимогам закону, заступник голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак висловив незадоволення результатом, назвавши його не найкращим способом вшанування Шевченка.

Думки мешканців і реакція інституту національної пам’яті

Селяни ж, навпаки, підтримують нову скульптуру, зазначаючи, що їм, на відміну від столичних посадовців, тут жити, і вони задоволені результатом. Однак не всі зміни були успішно реалізовані: пам’ятник залишився стояти на “старих ногах” Леніна, які не вдалося змінити.

Робота над перетворенням тривала близько двох тижнів, і хоча частина елементів, таких як чоботи, залишилася незмінною, місцеві жителі задоволені результатом і вважають ідею вдалою.

Раніше Бунечко створив робочу групу для дерусифікації в Житомирській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *