Спортсменці з Житомира заклеїли напис I am Ukrainian на Олімпійських іграх

Фото човна Анастасії Рибачок до і після допуску до змагань, 2024 рік

Житомирська обласна військова адміністрація висловила категоричне невдоволення рішенням Міжнародної федерації каное, яке забороняє українській веслувальниці Анастасії Четвериковій виступати на Олімпіаді в Парижі з написом «I’m Ukrainian» на її каное. Голова Житомирської військової адміністрації Віталій Бунечко заявив про неприпустимість такого рішення, підкреслюючи, що воно суперечить як міжнародному праву, так і принципам олімпійського руху.

Віталій Бунечко: Національна ідентичність має бути визнана

Згідно з заявою Бунечка, українські спортсмени щодня борються за можливість виступати під національним прапором, і їхня національна ідентичність повинна визнаватися на міжнародній арені. Бунечко зазначив, що заборона на використання національної символіки виглядає як підтримка агресивної політики росії. Він підкреслив, що українська символіка на Олімпіаді має таке ж право, як і символи інших країн та самого Міжнародного олімпійського комітету.

Віталій Бунечко наголосив, що українці гордістю представляють свою націю на міжнародних змаганнях, і це право має бути захищене. Він також висловив впевненість, що попри перешкоди, Анастасія Четверикова зможе досягти успіху і принести перемогу Україні.

Заборона на національну символіку викликає обурення

Нагадаємо, що рішення Міжнародної федерації каное звинуватило українську спортсменку в розповсюдженні пропаганди, що стало причиною заборони на використання напису «I’m Ukrainian» на каное. Житомирська ОВА виступила з рішучим протестом проти цього рішення, відзначивши, що така заборона є несправедливою і не відповідає духу олімпійських ігор.

Раніше українська NaVi тріумфально перемогли на Esports World Cup 2024 з Counter-Strike 2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *