Велопробіг Тур де Франс Україна – Житомирщина стала частиною  благодійної велогонки

Велопробіг Тур де Франс Україна

16 липня в рамках благодійного велопробігу “Тур де Франс Україна” Житомирщину відвідав майстер спорту України з велоспорту та організатор марафону Сергій Краснов. Спортсмен, уродженець Нової Каховки, який наразі мешкає в Одесі, подолав понад 2000 км з початку марафону і вже зібрав 12 тисяч гривень на допомогу жителям Херсонщини, які постраждали від російської агресії. Сергій також вшанував пам’ять полеглих Героїв, поклавши квіти до меморіалу “Захисникам України у війні з російським агресором”.

Велопробіг триває: Сергій Краснов планує подолати 3500 км за 23 дні

Сергій Краснов, майстер спорту України з велоспорту, родом з Нової Каховки, Херсонської області, організував цей благодійний марафон. Відомий як депутат міської ради до окупації міста 24 лютого 2022 року, Краснов пережив жахи війни разом із родиною та друзями, які були змушені покинути свої домівки.

Мета велопробігу — збір коштів для постраждалих від війни на Херсонщині. Сергій Краснов планує проїхати 3500 км за 23 дні, що є довжиною всесвітньо відомої велогонки «Тур де Франс», але українськими дорогами. Марафон триває вже 20 днів, і велосипедист продовжує свою подорож, відвідуючи обласні центри України.

Велопробіг Тур де Франс Україна 2024: соціальний проект 

“Тур де Франс Україна 2024” є спільним соціальним проектом з фондом «Місто тисячі джерел», метою якого є збір коштів для допомоги біженцям з Херсонської області. Перші 20 осіб, які зроблять донати від 1000 грн., отримають пам’ятні медалі.

Сергій Краснов займається велоспортом вже 22 роки і вирішив використати свої навички для допомоги постраждалим. Він планує проїхати дистанцію всесвітньо відомої велогонки «Тур де Франс» по українських дорогах, підтримуючи цим біженців, які змушені були виїхати або залишитися в небезпечних умовах на лівобережжі Херсонщини.

Раніше на засіданні виконкому Житомирської міськради було схвалено проєкт будівництва нової багатопрофільної лікарні в Житомирі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *