Увага небезпека: у Бердичеві обвалилася частина мосту над річкою Гнилоп’ять

Частина мосту обвалилася і впала в річку. Бердичів, Житомирська область, 23 вересня 2024 року.

Вночі 23 вересня у Бердичеві, Житомирська область, сталася надзвичайна подія: обвалилася пішохідна частина мосту над річкою Гнилоп’ять. За словами радника міського голови Артура Іваненка, інцидент стався в умовах, коли пішохідна зона вже була закрита для руху через підозру на її ненадійність.

Причини обвалу

Нагадаємо, що тиждень тому фахівці помітили, що частина мосту почала відходити, тому було ухвалено рішення про його закриття для пішоходів. За словами Іваненка, міст складається з трьох плит: одна для автомобілів і дві для пішоходів. Саме одна з вузьких плит шириною півтора метра обрушилася в річку. 

Перспективи відновлення

Зараз фахівці разом з ДСНС працюють над вирішенням подальших дій щодо обмеження руху транспорту або повного закриття мосту. Іваненко зазначив, що можливе скликання позачергової сесії для виділення коштів на першочергові ремонтні роботи. Він також повідомив, що рух буде максимально обмежений, і ймовірно, міст закриють, а інформацію про об’їзди нададуть згодом.

Історія мосту

Хоча Іваненко не згадав точний рік будівництва мосту, відомо, що за час свого існування він жодного разу не ремонтувався. Міст, що має довжину 15 метрів, є важливою артерією для пішоходів та автотранспорту, тож інцидент створює значні незручності для мешканців Бердичева.

Нагадаємо, на Житомирщині відновили понад 110 тис кв метрів доріг попри обмежене фінансування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *