Майбутнє електросамокатів у Житомирі: що кажуть у міській раді

Електросамокати у Житомирі їздитимуть повільніше

Вже кілька місяців у Житомирі стоїть гостра проблема щодо регулювання електросамокатів, які доступні для оренди та використання по всьому місту. Відсутність законодавчого врегулювання для цього транспорту призводить до частих колапсів на дорогах і тротуарах, викликаючи обурення серед мешканців обласного центру.

Нові обмеження для оренди електросамокатів у Житомирі вже набули чинності

25 червня заступник міського голови Олександр Шевчук дав інтерв’ю журналістам, у якому повідомив, що міська влада вже двічі проводила зустрічі з постачальниками послуг оренди електросамокатів і має деякі напрацювання щодо встановлення обмежень, які вже почали діяти.

Хто винен в колапсі

Згідно з публікацією, відповідальність за врегулювання хаотичного руху електросамокатів у Житомирі лежить на двох головних чинниках. Міська рада Житомира вже розробила і запровадила певні обмеження для компаній, що надають електросамокати в оренду. Заступник міського голови Олександр Шевчук повідомив, що влада міста провела два раунди переговорів з операторами з метою розв’язання проблеми.

Додаткові заходи, які може вжити міська влада, включають:

  • Встановлення максимальної швидкості
  • Визначення зон, де заборонено використання електросамокатів
  • Вимоги щодо паркування
  • Впровадження ліцензування для операторів
  • Співпраця з поліцією для забезпечення дотримання правил

Очікується, що оператори електросамокатів будуть дотримуватися правил, встановлених міською владою. Оператори також можуть вживати власних заходів для регулювання використання своїх послуг.

Важливо зазначити, що процес врегулювання руху електросамокатів все ще триває. Очікується, що остаточне рішення буде знайдено шляхом співпраці між міською владою та операторами електросамокатів з урахуванням потреб усіх учасників дорожнього руху.

Зокрема, 12 червня, відбулася зустріч у Житомирській міській раді з представниками прокатів електросамокатів, про що розповів журналістам заступник міського голови Олександр Шевчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *