На Михайлівській вулиці в Житомирі стає тихіше — як поліція бореться з музикантами

Вулиця Михайлівська у Житомирі, 7 червня 2024 рік

Зазвичай на головній пішохідній вулиці Житомира у п’ятницю ввечері та у вихідні дні багато співаків, кілька співаків збирали прихильників і співали з ними під гітари, але на початку червня на вулиці Михайлівській працювали правоохоронці, які просили місцевих співаків закінчити співати. Свідком інциденту стала журналістка «Суспільного Житомира» Яна Соколовська, яка звернулася за коментарем до представника патрульної поліції.

Поліція отримала скарги від місцевих жителів

У правоохоронних органах повідомили, що до поліції та міської ради надійшла велика кількість скарг від місцевих жителів та військових щодо шуму на центральних вулицях міста. Співак із Житомира Дмитро Ворон розповів, що на Михайлівській тихіше не стане, бо це центр міста. За його словами, музика тимчасово відволікає людей від війни та створює настрій.

Але громадськість Житомира звернулася до Марини Вітовицької, співробітника прес-служби Житомирської обласної поліції, за коментарями з приводу роботи правоохоронців. За її словами, в поліцію регулярно надходять скарги на гучну музику у вечірній час від місцевих жителів.

Поліція Житомирського райуправління систематично проводить профілактичну роботу безпосередньо на території міста та на вулиці Михайлівській. Оскільки до поліції Житомирської області часто надходять скарги на гучну музику від мешканців будинків, розташованих на пішохідних дорогах, правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для забезпечення спокійного відпочинку з 22 до 8 години. Тому поліцейські спілкуються з вуличними музикантами і роз’яснюють вимоги Закону про дотримання тиші. Про це повідомила Марина Вітвіцька.

Військовослужбовцям та їх родинам галас на Михайлівській також не до вподоби

Андрій Забігайло, голова Міністерства у справах ветеранів Житомирської міської ради розповів, що він також регулярно отримує скарги від родичів військовослужбовців та тих, хто загинув на війні, які виступають проти масштабних святкових заходів у Михайлівській. 

Так до Міністерства у справах ветеранів війни зверталися родичі загиблих і військовослужбовці на передовій, і сьогодні на Михайлівській вулиці проходять масові зібрання і заходи, тому потрібно звернутися до всіх житомирян з проханням не організовувати масові заходи на сьогодні. Поліція проводить рейди, щоб хоч якось заборонити всі ці заходи. А що стосується вечірніх годин, коли противник атакує торгові центри та інші місця скупчення людей, то, як видно на прикладі інших міст країни, вдень там працюють клуби.

Раніше було опубліковано, що журналісти звернулися до місцевої влади Житомира, щоб дізнатися, чи мають намір вони демонтувати пам’ятник “Ларіосіку – кузену з Житомира”, встановлений у центрі міста за приватні кошти у 2007 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *